Author Message
minnie
PostPosted: Mon Aug 27, 2007 11:04 pm    Post subject:

http://www.tritronicsinc.com

Enter the part # in the parts field.
vishaldotgupta
PostPosted: Mon Aug 27, 2007 4:09 am    Post subject:

hi,

many thanks for replying.

is there a way to test the fbt.

the horizontal transistor seems to be ok on diode check of multimeter.

also please suggest a good source for sony fbt. p/n is 1-439-416-51.

regards

vishal
minnie
PostPosted: Sun Aug 26, 2007 6:36 pm    Post subject:

You need to replace the flyback and probably the horizontal output transistor. The reason it drops from 12 to 8vdc is the set is going into shut down.
vishaldotgupta
PostPosted: Sun Aug 26, 2007 9:51 am    Post subject: standby led flashes 3 times

hi, i had assembled the unit, cleaned Anode cap, wire, crt near anode throughly, on switching on standby led flashes 3 times. i understand this is due to overload, please advise how to troubleshoot. and also how to insulated anode cap and wire etc. regards
Sergio
PostPosted: Sat Jul 21, 2007 11:15 am    Post subject: sony keycode

hey,

i'm looking for a keycode of

sony cdx-m1000tf
serial n = 3508504

e 13 021618

could somebody help me please??

thanks
vishaldotgupta
PostPosted: Sat Jul 21, 2007 5:47 am    Post subject: sony kvx 2941d

hi,

thanks for replying.

i need to first fix the power supply since it is now dead.

pin no 16 of smps should have 12.0 v dc when working normally.

it is having only 8.0 v. at start up, 12.0 v appears for 1 or 2 seconds and then die down to 8.0 v.

the smps out to main power switching transistor are very weak pulses and is not able to switch on the power supply.


please advise how to trouble shoot.

also please advise in detail on how to insulate the "altor arcing cap"

thanks in advance for assitance.

regards

vishal
pepsi
PostPosted: Thu Jul 19, 2007 7:28 pm    Post subject:

Sorry I can't help you!!!!
birde1
PostPosted: Wed Jul 18, 2007 12:37 pm    Post subject: arcing 96

check the horizontal out transistor ---- insulate the arcing altor cap first
vishaldotgupta
PostPosted: Wed Jul 18, 2007 9:42 am    Post subject: sony kvx 2941d flyback sparks, now dead

hi,

i have a sony kvx 2941d color tv which is around 14 years old.

one fine morning when i switched on, there was a sharp noise. i found it was a spark jumping in between flyback wire near anode cap and metal jacket on crt.

now tv is totaly dead, on power up, there is some noise as if it is starting normally, even red led on front panel comes on for a moment then everyting dies out, there is no power at the ouput of smps.

at power up smps conducts for about 2 or 3 seconds and then stops conducting. now there are no sparks.

to me it appears that if the high voltage sparks has furhter caused demaged because of which tv is totally dead!

please help me.

regards

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group