electronics, repairs, service manuals and datasheets discussion community for the repairs professionals and technicians
FAQSearchMembersGroupsRegisterProfilePM'sLogin/Out
Painter chip in a A10E chassis 32"

 
Post new topic   Reply to topic    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Equipment Repairs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Guest






PostPosted: Tue Sep 05, 2006 4:00 pm    Post subject: Painter chip in a A10E chassis 32" Reply with quote

Hello I have had a fault in my painterchip like all other does. I ordered a new chip stating the exact code. Before change the TV set was totally defect no remote and no picture. So I was not able to safe any aligment codes.

Now to my question. After I changed the Chip I got Picture back. Of course the geometry is not right. MY remote is still not working. I tried a normal Remote for Philips using the RC5 commands. What can my problem be.

I can se the software version in the old chip was A10EP1-1.2 and in the new one I have A10EP1-2.0 can this be the fault why I lost remote function ??

best regards Peter
Back to top
gary



Joined: 05 Apr 2005
Posts: 584
Location: MANCHESTER, uk

PostPosted: Tue Sep 05, 2006 5:58 pm    Post subject: Reply with quote

DONT KNOW WHY YOU HAVE LOST REMOTE FUNCTION, TRY SCOPING REMOTE CODES INTO PAINTER IC, YOU NEVER KNOW THE REMOTE RECEIVER MAY HAVE FAILED, A10EP1-2.0 IS THE CORRECT REPLACEMENT FOR YOUR OLD PAINTER IC, 2.0 REPRESENTS THE SOFTWARE VERSION AND WOULD NOT EXPLAIN THE REMOTE PROBLEM.
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Tue Sep 05, 2006 9:08 pm    Post subject: Painter chip Reply with quote

Thanks alot for your reply can you say if My remote is right. I have also Philips TV with a EM2E chassis 32PW8206 I think. I have tried to use that remote for the A10. but maybe the codes are not right ???. Do I need a new remote.
The TV is from the dumpster so I did not get the original remote.

By the way do you have the original values for the Service menu.
best regards Peter
Back to top
gary



Joined: 05 Apr 2005
Posts: 584
Location: MANCHESTER, uk

PostPosted: Tue Sep 05, 2006 9:49 pm    Post subject: Reply with quote

THE REMOTES ARE INTERCHANGEABLE SO NO PROBLEM THERE, THE SERVICE SETTINGS ARE UNIQUE TO EACH SET SO ANY YOU WILL HAVE TO SET THE GEOMETRY FROM SCRATCH YOURSELF.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Equipment Repairs All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Електроника София - Service Manuals Free Download - Prikachi - Service Diagrams

Free TV Schematics Download - HARDW.net - Pinout Master - Jabse Search - Jabse.InK  - Pulsator

Connector Pinout Forum - Новини - SnimkiOt.com - безплатен DNS - Whois разузнаване - Poblizo.com : пътешествия