electronics, repairs, service manuals and datasheets discussion community for the repairs professionals and technicians
FAQSearchMembersGroupsRegisterProfilePM'sLogin/Out
Grundig TV CUC 3400 no image and short circuit

 
Post new topic   Reply to topic    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Equipment Repairs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SouSa



Joined: 21 Oct 2007
Posts: 6

PostPosted: Sun Oct 21, 2007 4:23 am    Post subject: Grundig TV CUC 3400 no image and short circuit Reply with quote

hi, i have a grundig tv CUC 3400, and i turn it on it works all, sound and at the begging about 3 seconds image, but then the image dissapear and stay all the time black i can't see nothing Rolling Eyes

other thing, when i'm measuring the tv with multimeter in the BU508 when i measure the emissor it gives a short circuit... a spark and tv seems to go down just for one second....

is this normal ??? hope you can help me i'm new here but is my job ( electronic ) and i hope i can help other people.

thanks Smile
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
SouSa



Joined: 21 Oct 2007
Posts: 6

PostPosted: Mon Oct 22, 2007 3:08 am    Post subject: Reply with quote

i measure all tensions, and everthing is good Rolling Eyes

the tv start up with normally, and image comes but only two seconds, then go down and screen are all black, but have sound and tv work's normally.... tensions are all good in that mode....

in the start up of television i noted a blue stripes in screen just before image comes.... Rolling Eyes


what do you think it is???

i already substitute some capacitors, but don't work anyway....

do you think maybe can be tuner ??? or chip from crominance/luminance???

hope you can answer me

thanks Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
vtech



Joined: 08 May 2006
Posts: 1264
Location: USA

PostPosted: Tue Oct 23, 2007 10:04 pm    Post subject: Reply with quote

I am not familiar with the set, but sounds like somehow you are loosing the video. Since the voltages check ok. Suggest scoping the video path from the luma/chroma processor circuit/chip and see if you can find where it disappears. ofcourse need to have schematic or IC diagram

Good luck
Back to top
View user's profile Send private message
SouSa



Joined: 21 Oct 2007
Posts: 6

PostPosted: Sat Oct 27, 2007 3:05 am    Post subject: Reply with quote

vtech wrote:
I am not familiar with the set, but sounds like somehow you are loosing the video. Since the voltages check ok. Suggest scoping the video path from the luma/chroma processor circuit/chip and see if you can find where it disappears. ofcourse need to have schematic or IC diagram

Good luck


hi, thanks for you answer, i already replace the chip from chroma and still don't work...

waht do you think it could be ??? Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
SouSa



Joined: 21 Oct 2007
Posts: 6

PostPosted: Sun Oct 28, 2007 6:43 pm    Post subject: Reply with quote

anyone?? Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
carl french



Joined: 27 Oct 2007
Posts: 7

PostPosted: Sun Oct 28, 2007 7:21 pm    Post subject: Reply with quote

do you see pic or line across screen when switched on
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
SouSa



Joined: 21 Oct 2007
Posts: 6

PostPosted: Mon Nov 12, 2007 12:31 am    Post subject: Reply with quote

i see pic about 3 seconds, then stay all black...

when i turn on i see lines across the screen too, but only when turn on, after 3 seconds stay black...

what do you think it could be ??
Rolling Eyes
thanks Smile
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
SouSa



Joined: 21 Oct 2007
Posts: 6

PostPosted: Tue Nov 13, 2007 8:53 pm    Post subject: Reply with quote

anybody? Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Guest






PostPosted: Sun Dec 16, 2007 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

This tv is well known for bad solder joints. Re-solder the line output and power supply area first, no matter what you do next.
Back to top
Pilsener



Joined: 18 Dec 2007
Posts: 8

PostPosted: Tue Dec 18, 2007 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

Here's a little trick:
Turn up Ug2. Then you can see if you get a colored background, probably with flyback stripes, thus determing if the h/v deflection is ok. This should be the first thing to check in this case.

Another thing on the CUC3400 is the CRT-socket. I have experienced several bad sockets. This can cause loss of Ug2 to the CRT, causing black picture.

These models also had some problems with some ic's on the video module. One of them was called TDA6600 (I think).
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Equipment Repairs All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Електроника София - Service Manuals Free Download - Prikachi - Service Diagrams

Free TV Schematics Download - HARDW.net - Pinout Master - Jabse Search - Jabse.InK  - Pulsator

Connector Pinout Forum - Новини - SnimkiOt.com - безплатен DNS - Whois разузнаване - Poblizo.com : пътешествия