electronics, repairs, service manuals and datasheets discussion community for the repairs professionals and technicians
FAQSearchMembersGroupsRegisterProfilePM'sLogin/Out
Need help with NEC PX-42VM3G plasma; bad picture + noise

 
Post new topic   Reply to topic    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Equipment Repairs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Phils



Joined: 13 Aug 2008
Posts: 9

PostPosted: Wed Aug 13, 2008 3:37 pm    Post subject: Need help with NEC PX-42VM3G plasma; bad picture + noise Reply with quote

Hi, new here.

I usually manage by myself but seems to need help with this one.

The psu makes an unnerving hissing noise that changes with the picture.
The picture is of a generally bad quality, it may come and go, and retains a blurry shadow ghost of the image previously presented. The ghost image has inverted video/colors and slowly fades but remains for a long time. I noticed a board with "erase" printed on it somewhere, could that be related? I don't know all about plasma's driver needs. I noticed minnie mentioning a sustain board elsewhere, which ones of my boards would that be?
The psu voltages seems to be fairly ok with no particular ripple, and I was unable to find any caps with obvious high ESR.

PSU:
3S110034
PKG-1885
42NH-PDP-4

Vertical (?) driver:
GP2202613
NP42B2MF02
PKG42B2G1
01C

Another driver board (hot):
PKG42B2F1
FP2202498
01C

Horizontal (?) driver:
PKG42B2J2
JS227135
01A-V1.00

CPU (?) board:
PKG42B2C1
CK2303639
02A-16

Any information, experiences, or service manuals are welcome.
Thanks for your time.


Last edited by Phils on Mon Aug 18, 2008 7:21 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Phils



Joined: 13 Aug 2008
Posts: 9

PostPosted: Mon Aug 18, 2008 7:10 am    Post subject: Reply with quote

Sorry to bring this up again.
No-one with any hints at all?
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Mon Aug 18, 2008 11:56 am    Post subject: Reply with quote

How old is the set?
Back to top
skila



Joined: 19 Aug 2008
Posts: 3

PostPosted: Tue Aug 19, 2008 8:38 am    Post subject: Reply with quote

I have the same problem.
_________________
Refurbished and used electronic test equipment, Network Analyzers, Oscilloscopes, and Power Supplies.
Used Test Equipment
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Phils



Joined: 13 Aug 2008
Posts: 9

PostPosted: Wed Aug 20, 2008 7:34 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for reply, sorry for my delay.
It was manufactured in 2002 and has seen a fair share of use every day.
Back to top
View user's profile Send private message
minnie



Joined: 18 Aug 2005
Posts: 2877
Location: Hell

PostPosted: Wed Aug 20, 2008 9:37 pm    Post subject: Reply with quote

Sounds like a bad panel. The sustain boards are the boards on the far left and right. Rule of thumb go after the biggest one first.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Phils



Joined: 13 Aug 2008
Posts: 9

PostPosted: Fri Aug 22, 2008 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for your reply minnie.
I tested all caps on the PKG42B2F1 board (the one with 2 heatsinks PH2101 & PH2102) and found none with obvious high esr.
I don't know what else I'm looking for here, I haven't seen even a block diagram of a plasma. If it were a crt I'd be home free..
When you say panel, what are you referring to? The plasma screen itself with the bonded driver IC's, any circuit boards, or an assembly?
There are some trimmers on this board:
VP
VBW
ERASE
PRIMING
Anyone know what they are for?
Just trying to understand the functions of the boards.
Back to top
View user's profile Send private message
haim.bracha



Joined: 01 Sep 2008
Posts: 2

PostPosted: Mon Sep 01, 2008 1:39 pm    Post subject: Same Problem Reply with quote

Hi there,

I have Fujitsu PDS4234.

I also have the same problem of the blurry shadow ghost of the image previously presented. But I also have another problem when Im using the OSD Menu all looks fine, but when Im trying to connect S-VIDEO signal I can see the picture for a few seconds and then the TV get into shutdown state the RED light blink in the POWER LED.

I didnt opened it yet, but Im going to do it soon. I tried looking on the web for repair manuals and stuff... but the only thing I got was that there is a 'Scan Board' (PKG42B2F1) which can cause these problem.

No way Im going to pay 250$ for refurbished board from ebay.

I want to try fix it mayself, but I will need help... PLEASE HELP!!!

Haim
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Phils



Joined: 13 Aug 2008
Posts: 9

PostPosted: Mon Sep 08, 2008 7:26 am    Post subject: Same boards? Reply with quote

So you're saying that the Fujitsu uses the same scan board as the NEC?
Did the site you found mention anything specific about components?

I have also been considering if part of the image problem could be with the input converter board. I'll try different video sources and see what happens.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Equipment Repairs All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Електроника София - Service Manuals Free Download - Prikachi - Service Diagrams

Free TV Schematics Download - HARDW.net - Pinout Master - Jabse Search - Jabse.InK  - Pulsator

Connector Pinout Forum - Новини - SnimkiOt.com - безплатен DNS - Whois разузнаване - Poblizo.com : пътешествия