electronics, repairs, service manuals and datasheets discussion community for the repairs professionals and technicians
FAQSearchMembersGroupsRegisterProfilePM'sLogin/Out
samsung ps50q97hd picture problem ( picture included )
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Equipment Repairs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
joey-dude



Joined: 04 Aug 2009
Posts: 14
Location: uk

PostPosted: Tue Aug 04, 2009 12:53 pm    Post subject: samsung ps50q97hd picture problem ( picture included ) Reply with quote

i have a samsung ps50q97hd set in.

the tuner board was gone on the set so i replaced it with a spare tuner board out of the 42" version i already had.

on powerup was pretty sure screen looked ok no lines ( not 100% sure ) but cant remember seeing lines first time it was powered up with the new tuner. however i cant guarantee this.

powered off screwed board in place powered back up i noticed right side of screen is black and has some lines.

from first impressions looks like picture has shifted to the left.

screen is same on all inputs, osd works fine.

anyone advize what it might be or what the fault looks like. checked all cables and reseated.


thankyou
Back to top
View user's profile Send private message
minnie



Joined: 18 Aug 2005
Posts: 2877
Location: Hell

PostPosted: Tue Aug 04, 2009 11:54 pm    Post subject: Reply with quote

You put a digital main from a 42" in a 50". You need to change the option bytes to this panel.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
joey-dude



Joined: 04 Aug 2009
Posts: 14
Location: uk

PostPosted: Wed Aug 05, 2009 12:46 am    Post subject: Reply with quote

thankyou minnie for advice.

i take it the option bytes is in the service menu, if so any ideas what i need to change option bytes to ?


just a quick point i did completely disconnect bottom buffer boards but set still has small lines on right side however does not have the thick snowy colored bar as seen on far right in picture ( thickest bar )
Back to top
View user's profile Send private message
joey-dude



Joined: 04 Aug 2009
Posts: 14
Location: uk

PostPosted: Wed Aug 05, 2009 1:31 am    Post subject: Reply with quote

hi minnie i went into service menu table ( service ) it had inch option which i changed to 50" but set remains the same?




as described in last post just a quick point i did completely disconnect bottom buffer boards but set still has small lines on right side however does not have the thick snowy colored bar as seen on far right in picture ( thickest bar )
Back to top
View user's profile Send private message
minnie



Joined: 18 Aug 2005
Posts: 2877
Location: Hell

PostPosted: Wed Aug 05, 2009 4:15 am    Post subject: Reply with quote

I can't help on UK model. You have multiple option bytes to change. Panel size is just one.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Guest






PostPosted: Wed Aug 05, 2009 11:21 am    Post subject: Reply with quote

thanks minnie,

i changed the 24c eeprom which had origanal service menu settings from the origanal tuner board into 42" board but it did not help.

should there be these thin colored lines on right side of screen with bottom buffer boards dissconnected?

as just wondering if it might be faulty panel or maybe somethink else.
Back to top
joey-dude



Joined: 04 Aug 2009
Posts: 14
Location: uk

PostPosted: Wed Aug 05, 2009 11:23 am    Post subject: Reply with quote

Anonymous wrote:
thanks minnie,

i changed the 24c eeprom which had origanal service menu settings from the origanal tuner board into 42" board but it did not help.

should there be these thin colored lines on right side of screen with bottom buffer boards dissconnected?

as just wondering if it might be faulty panel or maybe somethink else.


sorry forgot to login on above post.
Back to top
View user's profile Send private message
joey-dude



Joined: 04 Aug 2009
Posts: 14
Location: uk

PostPosted: Wed Aug 05, 2009 1:38 pm    Post subject: Reply with quote

hi minnie

on further investigation i have just noticed theres 470 surface mount resistors on the lower buffer boards controlling voltage to each ribbon i have noticed 8 of them are reading open circuit. and where they are is where the lines are on screen. ( the 2 banks of 4 are reading open, 3 470 resistors and diode )





do you think it would fix problem if i changed them ?
Back to top
View user's profile Send private message
joey-dude



Joined: 04 Aug 2009
Posts: 14
Location: uk

PostPosted: Wed Aug 05, 2009 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

just a update minnie.

i replaced the shorted 470 surface mount resistors on the lower buffer board

and the tv just blew the new replacements minnie so not looking good.
Back to top
View user's profile Send private message
minnie



Joined: 18 Aug 2005
Posts: 2877
Location: Hell

PostPosted: Wed Aug 05, 2009 11:50 pm    Post subject: Reply with quote

You said the first board he tuner was out, I assume it didn't blow them before?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Equipment Repairs All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Електроника София - Service Manuals Free Download - Prikachi - Service Diagrams

Free TV Schematics Download - HARDW.net - Pinout Master - Jabse Search - Jabse.InK  - Pulsator

Connector Pinout Forum - Новини - SnimkiOt.com - безплатен DNS - Whois разузнаване - Poblizo.com : пътешествия