electronics, repairs, service manuals and datasheets discussion community for the repairs professionals and technicians
FAQSearchMembersGroupsRegisterProfilePM'sLogin/Out
Sony TV KV-35V76 ON and OFF picture

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Equipment Repairs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
grizzley



Joined: 10 Aug 2005
Posts: 2

PostPosted: Wed Aug 10, 2005 3:34 pm    Post subject: Sony TV KV-35V76 ON and OFF picture Reply with quote

I have a Sony television Model KV35V76 where the picture is on for two seconds and off for one second.

Here are the details.
* When the TV is turn on it takes about 3 to 5 minutes for the picture to appear, then the alternations begin.
* There is a tint of pink to the picture.
* There are no problems with the sound (no pops, crackles or hisses)
* All menus functions work correctly and the PIP functions correctly.
* There is no problem with switching between modes of inputs (DVD, VHS, Cable) the problem occurs with all inputs.
* The TV Video Out function will drive a remote monitor, indicting that both of tuners are working.
* The Monitor Video Out function also drives a remote monitor correctly.
* Can not measure the 200 volts dc generated from the high voltage power supply at the C board.

I suspect the problem may lay within the high voltage power supply, the 200v dc power supply (part of the high voltage supply), or the C board attached to the back of the picture tube.

Does anyone have any suggestions to where I go from here?

Thanks for any help.

grizzley
Back to top
View user's profile Send private message
pmetech



Joined: 24 Oct 2004
Posts: 1

PostPosted: Wed Aug 10, 2005 5:47 pm    Post subject: Reply with quote

It sounds like you have the IK problem with your set. Check red drive
transistors for leakage. It may be the CRT. You can use a CRT
rejuvenator but DO NOT use the rejuv feature. Use clean and/or
balance. Sony CRTs don't handle rejuv very well.
Back to top
View user's profile Send private message
mark



Joined: 20 Jan 2005
Posts: 43

PostPosted: Thu Aug 18, 2005 10:23 pm    Post subject: Reply with quote

bad crt. time to shop.
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Sat Aug 20, 2005 3:22 am    Post subject: Re: Sony TV KV-35V76 ON and OFF picture Reply with quote

[quote="grizzley"]I have a Sony television Model KV35V76 where the picture is on for two seconds and off for one second.

Here are the details.
* When the TV is turn on it takes about 3 to 5 minutes for the picture to appear, then the alternations begin.
* There is a tint of pink to the picture.
* There are no problems with the sound (no pops, crackles or hisses)
* All menus functions work correctly and the PIP functions correctly.
* There is no problem with switching between modes of inputs (DVD, VHS, Cable) the problem occurs with all inputs.
* The TV Video Out function will drive a remote monitor, indicting that both of tuners are working.
* The Monitor Video Out function also drives a remote monitor correctly.
* Can not measure the 200 volts dc generated from the high voltage power supply at the C board.

I suspect the problem may lay within the high voltage power supply, the 200v dc power supply (part of the high voltage supply), or the C board attached to the back of the picture tube.

Does anyone have any suggestions to where I go from here?

Thanks for any help.

grizzley[/quote

do you get retrace lines when picture goes? check the rgb drives
and the associated components.

prakash
Back to top
grizzley



Joined: 10 Aug 2005
Posts: 2

PostPosted: Thu Aug 25, 2005 11:04 am    Post subject: Update to Sony KV35V76 on / off Picture Reply with quote

The KV35V76 is part of the KV32V36/32V36/34V36C and KV35V35/37V36M family

When the picture disappears, the CRT goes completely blank (black) then the picture returns.

The on screen information timer is reset every time the picture disappears, (channel or video input Video 1, Video 3, Video 3, time or PIP Channel info).

The C card, that has the R, G, B Drivers on it and is mounted on the tube socket has the following parameters

1. The 200 volt supply is measured at 208vdc and is steady.
2. The 1000 volt supply is measured at 1000vdc and is steady.
3. The 9 volt supply is measured at 8.7vdc and is steady.
4. The voltages to the CRT measured at the emitters of the R, G, B speed up circuit is between 140vdc to 160vdc when the picture is available and 208vdc when the picture is absent. This same scenario happens at the drivers also. It appears that the R, G, B drive signal is being corrupted on the A card the mother board.
5. Again the audio works so the dc voltages for the audio are ok.


Thanks for the help.

Grizzley
Back to top
View user's profile Send private message
minnie



Joined: 18 Aug 2005
Posts: 2877
Location: Hell

PostPosted: Thu Aug 25, 2005 5:25 pm    Post subject: Reply with quote

Check the solder on the vert. ic, otherwise marks right. Bad crt.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Equipment Repairs All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 - Service Manuals Free Download - Prikachi - Service Diagrams

Free TV Schematics Download - HARDW.net - Pinout Master - Jabse Search - Jabse.InK  - Pulsator

Connector Pinout Forum -  - SnimkiOt.com - DNS - Whois  - Poblizo.com :