electronics, repairs, service manuals and datasheets discussion community for the repairs professionals and technicians
FAQSearchMembersGroupsRegisterProfilePM'sLogin/Out
No Sound and Only Horizontal white line

 
Post new topic   Reply to topic    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Electronics General
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bob54



Joined: 12 Mar 2010
Posts: 16
Location: Rockford IL

PostPosted: Wed Jun 16, 2010 12:14 am    Post subject: No Sound and Only Horizontal white line Reply with quote

I have no sound and a white horizontal line in the center of the screen. Also if I put my arm in front of the screen it will not raise the hair on my arm. Is this just a vertical IC problem or a bad fkyback.
Make Durabrand Model DWT2704 Distributed by Funai Built in 2004
Back to top
View user's profile Send private message
jts1957



Joined: 24 Nov 2008
Posts: 2472
Location: Far, Far Away

PostPosted: Wed Jun 16, 2010 4:57 am    Post subject: Reply with quote

If the flyback were totaled, you wouldn't be able to see a line.
Is there anything common to the vertical and sound? Like a power source maybe. Wink
_________________
You're over there, I'm over here.
Back to top
View user's profile Send private message
bob54



Joined: 12 Mar 2010
Posts: 16
Location: Rockford IL

PostPosted: Wed Jun 16, 2010 12:13 pm    Post subject: Reply with quote

jts1957I ran out of time yesterday and didn't get a chance to check voltages. I will do that today, I was concerned that the picture tube didn't seem to have static electricity. Would that mean low votage some where?
Back to top
View user's profile Send private message
jts1957



Joined: 24 Nov 2008
Posts: 2472
Location: Far, Far Away

PostPosted: Wed Jun 16, 2010 6:57 pm    Post subject: Reply with quote

Possibly.
_________________
You're over there, I'm over here.
Back to top
View user's profile Send private message
bob54



Joined: 12 Mar 2010
Posts: 16
Location: Rockford IL

PostPosted: Fri Jun 18, 2010 4:20 pm    Post subject: Reply with quote

Voltages are high at the vertical chip, I also found three of the pins on the chip with poor solder joints. Fixed the solder joints and now all I get is a high whine from the SMPS and nothing on the picture tube, and still no sound. All the diodes test good, resistors good, I haven't checked the HOT yet. Been looking for a good way to test it, I tested the Mosfet with my Cricket and an ohm meter and it tested bad. But a new one has the same test results. So I am still reading and digging!
Back to top
View user's profile Send private message
jts1957



Joined: 24 Nov 2008
Posts: 2472
Location: Far, Far Away

PostPosted: Fri Jun 18, 2010 4:48 pm    Post subject: Reply with quote

27 volts on pin 2 of vertical output IC? And since SMPS whines when IC is fully soldered, have you tried another chip?
_________________
You're over there, I'm over here.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Electronics General All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Електроника София - Service Manuals Free Download - Prikachi - Service Diagrams

Free TV Schematics Download - HARDW.net - Pinout Master - Jabse Search - Jabse.InK  - Pulsator

Connector Pinout Forum - Новини - SnimkiOt.com - безплатен DNS - Whois разузнаване - Poblizo.com : пътешествия