electronics, repairs, service manuals and datasheets discussion community for the repairs professionals and technicians
FAQSearchMembersGroupsRegisterProfilePM'sLogin/Out
Why does my fluke autoscale seem to flake out when measuring

 
Post new topic   Reply to topic    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Electronics General
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mrdouble



Joined: 10 Oct 2010
Posts: 6

PostPosted: Mon Nov 01, 2010 4:08 am    Post subject: Why does my fluke autoscale seem to flake out when measuring Reply with quote

Why does my fluke autoscale seem to flake out when measuring bad resistors? Example I just measured a 1.5M ohm resistor that I figured was bad but when I measured it ,it read ".0600 M" ohms.

I have seen other DVMs do this but never thought to ask why.

Thanks
Micheal
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
vtech



Joined: 08 May 2006
Posts: 1264
Location: USA

PostPosted: Tue Nov 02, 2010 2:14 am    Post subject: Reply with quote

While you may have a calibration issue, I've never seen a problem in measuring resistors in general but I do know that with higher megaohm values, you may get incorrect readings at times. Also make sure the probe tips are shiny clean. Slight bit of tarnish can cause any meter to be way off.

Are you sure it was a 1.5 meg ohm resistor that you were measuring?
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Tue Nov 02, 2010 3:50 am    Post subject: Reply with quote

Yes sir. Positive they are 1.5M and the tips are new fluke probes

Thing is , if the resistor is good it has been my observation that it always measures right and scales it accordingly .


It's a Fluke 189 if that means anything.
Weird isn't it.
Back to top
mrdouble



Joined: 10 Oct 2010
Posts: 6

PostPosted: Tue Nov 02, 2010 3:54 am    Post subject: Reply with quote

That was my post above

I guess I'll take the resistor to work and what my meter at work does.

Thank you
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
moped_1



Joined: 21 Nov 2010
Posts: 1
Location: Denmark

PostPosted: Sun Nov 21, 2010 5:33 pm    Post subject: Re: Why does my fluke autoscale seem to flake out when measu Reply with quote

Hi.
Maybe fuse contact inside Fluke is bad or def.
If batt is poor you will get incorrect data

moped_1
_________________
kc
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Electronic equipment repair and service manual search discussion Forum Index -> Electronics General All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Електроника София - Service Manuals Free Download - Prikachi - Service Diagrams

Free TV Schematics Download - HARDW.net - Pinout Master - Jabse Search - Jabse.InK  - Pulsator

Connector Pinout Forum - Новини - SnimkiOt.com - безплатен DNS - Whois разузнаване - Poblizo.com : пътешествия